Utbytesår

Jag kommer att åka till USA, närmare bestämt Terre Haute, Indiana, för ett utbytesår 2011-2012. I den här bloggen kommer jag att försöka skriva så mycket som möjligt innan, under och kanske t.o.m. efter mitt utbytesår. Det blir en upplevelse jag aldrig kommer glömma och det kommer vara sjukt roligt! :)

tisdag 7 februari 2012

Jordbävningsövning

Måndag. Vaknade lite tidigare för att jag behövde sätta in linserna. Gjorde ingen lunch, köpte det i skolan. Kom till skolan vid 8 och gick till klassrummet. På speech gick vi till bibblan igen för att kolla upp grejer om talet som ska vara klart på fredag. Jag hade kemiläxa så jag gjorde den istället. Gick sedan till geometri, vi gick igenom läxan från förra veckan, fick nya anteckningar och nya uppgifter i boken. Inga ovanligheter. På kemin gick vi igenom arbetsbladen och sedan fick vi tid att avsluta dem, men eftersom att jag var klar så satt jag bara och halvsov. Till lunch köpte jag en jordnötssmör- och syltmacka, ett äpple och en påse chips. Hade med mig en flaska vatten. Sedan var det historia, vi gick igenom och lämnade in resten av arbetsbladen och fortsatte sedan kolla på en film som vi hade börjat på. Gick sedan till web page design, där fick vi i uppgift att göra en egen uppgift med hjälp av internet. Man skulle skriva en egen lista att följa för att göra om bilder. Jag började och kom halvvägs på min.

Efter skolan kom Paul och hämtade mig, vi åkte och handlade lite och sedan åkte vi hem. Jag satte mig med min labbrapport som jag behövde skriva. Satt med läxa hela kvällen. Somnade dock väldigt tidigt, vid halv 10 tror jag. Så jag hann inte börja kolla på talgrejer. Paul väckte mig vid 12 för att jag hade bara somnat med datorn i sängen, så han fick mig att lägga mig och sova på riktigt.


Tisdag. Vaknade idag vid 6.15, gick upp och fixade lunch och gjorde mig klar för skolan. Kom dit vid 8, tog mina grejer och gick till klassrummet. På speech delade läraren in oss i grupper och vi skulle skriva lite olika grejer. Det höll vi på med hela lektionen, på slutet gick vi igenom vad alla grupper hade skrivit. Gick sedan till geometrin, vi gick igenom läxan, fick anteckningar och uppgifter att göra. Vid 10.15 var det jordbävningsövning, så vi släckte lamporna, dem som satt vid fönster och bokhyllor fick flytta sig och man skulle sätta sig på golvet. Vi behövde inte krypa in under bänkarna eftersom att det vara var en övning. När den var klar så gjorde jag klart uppgifterna vi fick. På kemin gick vi igenom hur man räknar ut pH-värde och sedan fick vi arbetsblad på det. Blev nästan klar med dem. Till lunch åt jag två dubbelmackor med salami, en granola bar, nötter och en flaska vatten. Historia, vi fick bara nya arbetsblad över kapitel 21 och på slutet fortsatte vi med filmen. Men jag kollade inte så mycket på filmen, för jag gjorde klart det vi ska ha klart imorgon av arbetsbladen istället. Svårt att göra det i mörkret.. På web page design fortsatte vi med det vi gjorde igår, jag blev klar och mina instruktioner funkar, i alla fall för mig. Det är rätt coolt när man är klar, man har en bild och gör så att den är av massa prickar som gör bilden. Svårt att förklara bra..

Efter skolan hämtade Paul mig för att jag behövde åka till hans kontor och skriva ut lite grejer. Jag skrev ut labbrapporten och Paul läste min ansökningsuppsats. Han tyckte att en del saker behövde ändras och han förstod inte riktigt saker som enligt mig är hur tydliga som helst. Aja, jag ska i alla fall skicka in allt imorgon för Penny skickade hennes rekommendationsbrev till Paul igår så vi skrev ut det. Penny kom till oss för att göra någon undersökning hon måste göra varje år för värdfamiljer, så hon fick skriva på sitt rekommendationsbrev också. När hon åkt så åt jag och Paul. Jag gick sedan och skulle börja på mitt tal, men Andreas hade skrivit en uppsats om varför man ska vara utbytesstudent så han skickade den till mig. Jag ska använda en del grejer från den i mitt tal, så jag ska skriva talet imorgon. Nu ska jag gå och sova, god natt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar