Utbytesår

Jag kommer att åka till USA, närmare bestämt Terre Haute, Indiana, för ett utbytesår 2011-2012. I den här bloggen kommer jag att försöka skriva så mycket som möjligt innan, under och kanske t.o.m. efter mitt utbytesår. Det blir en upplevelse jag aldrig kommer glömma och det kommer vara sjukt roligt! :)

lördag 17 december 2011

Julfest

Igår mådde jag inte alls speciellt bra. Vaknade upp och mådde ok, kom till skolan och det kändes lite sämre hela tiden. Men jag stannade i skolan, för jag mådde inte så dåligt så jag behövde åka hem. På speech fortsatte vi med talen vi hållit med hela veckan. Geometrin var som vanligt, lite nytt och uppgifter i boken. När jag var klar så satt jag och snackade lite med Charlie och Jona. Kemin var höjdpunkten på dagen, först gjorde vi ett labb som vi gjort förut där vi blandade olika kemiska blandningar med varandra. Sedan började det roliga. Läraren hällde i lite acid (kommer inte ihåg ordet på svenska..) i en e-kolv, vi la typ 20 g zink i en ballong som vi satte över e-kolven och sedan hällde vi ner zinket. Det blev varmt och började bubbla och ballongen började fyllas med luft. När den var helt fylld så tog vi av den och knöt ihop den. I slutet av lektionen tejpade vi ballongen på någonting och vi tejpade en tändsticka på en kvast. Vi tände tändstickan och stod några meter ifrån ballongen och släckte lamporna. Jag satte tändstickan under ballongen och den exploderade. Det blev ett eldklot och en hög smäll. Det var kul! På lunchen frågade Bradley om någon annan hörde smällarna i slutet av 3e lektionen. Så folk i andra klassrum hörde det också, haha. På kemin hade vi ett test och sedan skulle vi hitta och svara på frågor om en add i en tidning, vi skulle vara i grupper om 2. Sista lektionen, web page design, gjorde jag klart sista bilden vi hade i uppgift och sedan skulle vi göra 3 till typ för skojs skull. Efter skolan åkte jag hem med Charlie i typ en halvtimme och sedan kom Mark och hämtade mig för att jag skulle hem till honom. Vi åkte till Bloomington vid 5 för det var match 6.35. Vi hade 9 spelare med oss inklusive mig så jag spelade inte, jag bytte inte ens om. Vi torskade matchen med typ 9-6 eller nåt.. Påvägen hem stannade vi på Taco Bell och köpte lite käka som vi tog med oss i bilen. Jag sov en lite i slutet av resan när var typ en halvtimme ifrån hemma. Jag tog tempen hos Mark och jag hade lite feber… Paul hämtade mig och vi åkte till hans kontor för att jag skulle skriva ut min labbrapport. Vi åkte hem och jag och sov nästan direkt, så därför skrev jag inget igår.
Idag vaknade jag upp, mådde rätt bra och tog tempen med ingen feber. Kom till skolan vid 8 och gick till klassrummet. Det var en som gjorde sitt tal och sedan hade vi oförberedda tal. Man fick dra en lapp med ett ämne man skulle prata om. Jag drog en lapp med viktökning. Jag gick upp och skämde ut mig själv, jag tycker inte riktigt om att prata om det i en skola full med överviktiga människor.. Det känns inte rätt, så jag gick upp sa några ord, sedan sa jag att jag inte visste hur jag skulle hålla ett 40 sekunder långt tal om det och sedan gick jag och satte mig. Jag fick 0 poäng för det men det bryr jag mig inte om. På geometrin gjorde vi ingenting, vi fick göra julrelaterade korsord och sånt om vi ville. Jag gjorde ett korsord och nåt papper där det var bilder och man skulle skriva vilka julsånger det var bilder av. Jag jobbade med Charlie och Jona, vi satt mest och snackade hela lektionen. På kemin fick vi lite att göra, tog typ 10 minuter och sedan var jag klar så jag gjorde inget mer på hela lektionen. Jag gillar inte riktigt någon i klassen heller så det är ingen att snacka med.. När jag skulle gå och köpa lunch så hade dem inget kvar av den ”bra” maten så jag gick till det andra stället man kan köpa på. Jag skulle köpa en fajita men jag fick den gratis för dem skulle göra slut på all mat och eftersom att jag är i sista lunchen så behövde jag inte betala. Om dem har sånt som inte kan sparas över så ger dem bort det gratis i D-lunch. Sedan var det historia och jag och Mark presenterade den där grejen från tidningen och vid 1.40 skulle vi gå till aulan för att det var uppträdande av bandet och även kören. Vi gick tillbaka till samma klassrum i 10 minuter innan vi gick till sista lektion. Jag gjorde inget i web page design för jag var klar med allt. Paul hämtade mig tidigare för att vi skulle till Social Security för att få något papper så att jag kan ta testet för övningskörning. Vi åkte sedan hem och åt lite och vid 7 åkte jag till Mark för en typ julfest. Man skulle ha en present med sig och jag tog med svensk mjölkchoklad och en kexchoklad. Det var presentbyte mellan dem som hade med sig en och jag fick nåt typ barngrejer så jag lämnade bara kvar det där haha, det var för 3åringar. Vi lirade lite fifa, drog en sväng till Taco Bell och bara "hung out". Det var jag, Mark, Tanner, Bradley, Cam, Charlie, Joy, Emily, Ryan och senare kom McKayla, Spencer, Jamie och någon mer, kommer inte ihåg vem. Paul hämtade mig vid 11. Imorgon ska jag ta testet. Nu ska jag sova, godnatt!!

2 kommentarer:

  1. Madeleine Lennström17 december 2011 kl. 04:38

    Håller alla tummar för dig, här i Stäket :) kramisar

    SvaraRadera
  2. Du gjorde helt rätt med ditt oförberädda tal.Hoppas att läraren fattar varför du inte ville tala inför klassen i ett sådant ämne .

    SvaraRadera