Utbytesår

Jag kommer att åka till USA, närmare bestämt Terre Haute, Indiana, för ett utbytesår 2011-2012. I den här bloggen kommer jag att försöka skriva så mycket som möjligt innan, under och kanske t.o.m. efter mitt utbytesår. Det blir en upplevelse jag aldrig kommer glömma och det kommer vara sjukt roligt! :)

lördag 26 november 2011

Memphis

Onsdag bar det av mot Memphis. Jag vaknade vid 9 och gick upp och packade, åt frukost, hjälpte Nick att flytta hans bil och sedan åkte vi vid 12.20. Vi gjorde det första stoppet i Champaign, Illinois, för att Paul och Nick hade kollat på en begagnad bil som dem skulle köpa, en Honda Prelude. Så dem köpte den och sedan åkte vi till Arbys och åt lite. När vi ätit åkte Nick hem och jag och Paul åkte vidare mot Memphis. Vi stannade några gånger på vägen och ett stopp gjorde vi någonstans och åt på Hardees, det var goda hamburgare där. Finns inte så mycket att säga om resan mer än att den var låång. Vi kom fram till Pauls brorsas hus vid 10.15 lokal tid vilket är 11.15 i Terre Haute. Vi åt lite, pratade lite och kollade lite på tv innan det var dags att sova. Laddar upp inför torsdagens Thanksgiving middag, ska bli kul med min första Thanksgiving och det ska bli gott att äta av all mat!
Torsdag väckte Paul mig vid 9 lokal tid. Vi åt frukost, bacon, scrambled eggs och sweet rolls med apelsinjuice. Efter frukost duschade jag och sedan åkte vi och handlade lite grejer som skulle tillagas. När vi kom hem igen var vi där ett tag och sedan åkte jag, Paul och hans brorsa runt och dem visade  mig Memphis. Det coolaste jag såg var utsidan av stället där Elvis spelade in sin musik som gjorde honom känd :). Sen åkte vi till en stor pyramid med en staty av Ramesses, det var sjukt stort. Man kan gå upp för den men det var stängt så man kunde inte det den dagen.. Vi åkte sedan till ett ställe längs Mississippifloden där man såg två stora broar och så var det någon minnesgrej av någon Tom Lee. Vi åkte vidare in i stan och såg en typ hästtaxi, det var häst och vagn med passagerare och hon som satt och med hästen hade en tomteluva på sig.. Vi åkte vidare och såg ”gatan av blues musik” eller vad Paul sa. Vi åkte hem och hämtade Betty för att sedan åka till deras sons hus. Vi var där och åt. Jag, Paul, Pauls brorsa med fru, deras son med fru och 2 barn, deras dotter och deras sons mamma och ”låtsaspappa”. Det var rätt mycket att välja mellan. Vi var där i några timmar och sedan åkte vi hem igen. Vi kollade lite på tv och sedan gick vi och sov.
Idag vaknade jag vid halv 9 lokal tid och kunde inte somna om så jag gick upp. Vi åkte ganska tidigt till Elvis hus och där var det bara jag som gick in för det kostade 28 dollar för mig och 31 för folk över 18. Det var riktigt coolt, tog 329 bilder. Är du stolt nu pappa? haha :) Efter det åkte vi till Mississippi där dem hade en massa kasinon och vi åt en stor buffé där, riktigt gott. Vi åkte sedan hem för klockan var mycket. Hemma satt jag framför tvn och somnade tidigt i soffan så jag gick och höll på lite med datorn så jag höll mig vaken. Nu ska jag gå och sova, god natt. Bilder och mer detaljer kommer senare, har inte så mycket tid att skriva här för tillfället. Tror vi ska åka hem imorgon..

2 kommentarer:

  1. Hahaha, jag är ALLTID stolt över dig :-) Var det mycket och gott på TG? Var det som du föreställt dig?

    SvaraRadera
  2. Elvis fans från Fagersjö26 november 2011 kl. 06:33

    Nu börjar det likna något. Jag har just hämtat ett Elvis till fans som heter Madeleine ! Vi skall fira farmors födelsedag . De andra är på ingång. Många kramar från hela gänget !

    SvaraRadera