Utbytesår

Jag kommer att åka till USA, närmare bestämt Terre Haute, Indiana, för ett utbytesår 2011-2012. I den här bloggen kommer jag att försöka skriva så mycket som möjligt innan, under och kanske t.o.m. efter mitt utbytesår. Det blir en upplevelse jag aldrig kommer glömma och det kommer vara sjukt roligt! :)

måndag 12 mars 2012

Varmt igen!!!

Skön dag..  Vaknade idag vid 6, kom inte upp förrän 6.40.  Det kändes jobbigare att kliva upp idag, för det var fortfarande mörkt ute..  Jag gjorde mig klar för skolan och vi åkte vid 7.43, fortfarande mörkt..  Jag gick in i skolan precis när första klockan ringde, så jag hade exakt 10 minuter på mig att gå till klassrummet.  Jag kom i tid med sex minuter tillgodo.  På web page design lärde vi oss hur man använder s.k. "motion tween", att flytta saker runt på "scenen" på ett snabbt och smidigt sätt.  Sedan fick vi sitta och hålla på med det i typ 25 minuter innan vi slutade.  På engelskan gick vi igenom kapitel fem, fick en uppgift att göra på lektionen om det och sedan skulle vi svara på frågorna för kapitel fem och börja läsa kapitel sex.  Jag gjorde allt det.  Tredje lektionen, current issues, läraren pratade bara om saker som händer i världen.  Så när han gjorde det så lästa jag klart kapitel sex, sista kapitlet, i engelskaboken.  Jag började även på frågorna.  Lunchen var som vanligt med mat och folk.  Efter lunchen pratade vi mer om sådant som håller på, så jag gjorde klart frågorna för engelskan.  På slutet av lektionen tittade vi lite på filmen "Plutonen", den verkar sjukt bra.  På sociology tittade vi klart på avsnittet av Survivors som vi inte såg klart i fredags och sedan satte läraren på nästa avsnitt. Det är ett killag mot ett tjejlag och i det sista avsnittet vi såg idag så skulle tjejerna till örådet, men killarna bestämde att dem ville dit för att rösta ut en av deras så dem gick dit istället.  Programledaren sa att det har aldrig hänt på 24 säsonger, det var allra första gången.  Innan governmentlektionen började så lånade jag lärarens dator för att skriva ut mitt projekt som jag gjorde igår, eftersom att det skulle lämnas in idag.  På lektionen pratade vi bara om vissa elevers projekt och deras projektämne.  Så den lektionen var nice, precis som resten av dagen.


Efter skolan hämtade Paul mig för vi skulle åka till stället där jag beställde min "letter jacket" och hämta den.  Dem ringde mig under sociologylektionen, men eftersom att jag var i skolan så kunde jag inte svara.  Den var klar så jag betalade för den och gick, jag trodde den skulle vara dyrare men den kostade typ 1800 kronor (ca 265 dollar).  Sedan åkte vi till en kinarestaurang och åt buffé.  Sedan åkte vi hem och hemma dödade årets första mygga tidigare!  Nu ikväll skypade jag med Oscar i typ en timme :)  Det var idag typ 24 grader som högst!!!!! :D  Äntligen börjar det bli varmt, snart kan man gå med shorts till skolan utan att frysa!!!!!


Jag kommer lägga upp en bild på jackan imorgon eller något, filmen från helgen verkar inte gå att lägga upp...

1 kommentar:

  1. I Stockholmsområdet är det iaf snöfritt o 7-10 grader varmt nu :-)

    SvaraRadera